Kinderopvang

Op De Diamant bieden wij onderwijs en opvang aan voor kinderen van 0 t/m 13 jaar. Op locatie Het Kristal en Beemte verzorgt Kinderopvang Doomijn dit samen met De Diamant. Op locatie Het Rooster werkt De Diamant samen met Kinderopvang MAM's. 

 

De Diamant en MAM's Kinderopvang

 

Een integraal kindcentrum, zonder ‘knip’ tussen kinderopvang en basisschool. Dat vind je in Het Rooster.

Onderwijs en opvang: één aanpak
MAM’s staat voor ervaringsgerichte kinderopvang en gaat voor een doorlopende ontwikkelingslijn. De pedagogische aanpak en begeleiding, maar ook de organisatie van opvang zijn afgestemd op ‘thuis’ en onderwijs. Zo kunnen ouders bijvoorbeeld ook gezonde, warme maaltijden bestellen en meenemen als zij hun kind komen ophalen.

Eén aanbod voor peuters
Uniek in Het Rooster: één aanbod voor driejarige peuters. De hbo-opgeleide MAM’s specialisten werken vanuit een vaste ruimte heel nauw samen met de onderbouwleerkrachten van De Diamant. Zo ontstaat een ononderbroken ontwikkelingslijn voor kinderen van drie maanden tot dertien jaar.

Ruimtes voor alle talent(en)
In Het Rooster vind je grote, open ruimtes met uitdagende speel- en leerplekken. Kinderen die naar MAM’s BSO gaan, kiezen zelf wat zij willen doen. Voor alle talenten zijn er ruimtes en activiteiten. Van verkleden tot knutselen, van buitenspelen tot lekker ‘hangen’ in de chillroom.

 

Naar de website van MAM's Kinderopvang

De Diamant en Kinderopvang Doomijn

Onze school werkt nauw samen met Doomijn Kinderopvang voor alle kinderen van 0-13 jaar. Doomijn ziet kinderopvang als een bron van groei en als een aanvulling op thuis. Kinderen zijn bij Doomijn in goede handen, op een plek waar spelen en plezier hebben. Zowel in het onderwijs als in de opvang is er aandacht voor ontwikkeling, samenwerking en zelfstandigheid van de kinderen. Er vindt ook goed overleg plaats tussen de pedagogisch medewerkers van Doomijn en de leerkrachten van onze school. 

Kinderdagverblijf De Toermalijn
Het kinderdagverblijf voor kinderen van 0 tot 4 jaar zit in Het Kristal en is een complete plek waar we veel aandacht hebben voor wat ieder kind kan, wil en nodig heeft. De indeling van de vijf groepen wordt bepaald door de leeftijden van de aanwezige kinderen. De opvang is geopend tussen 07.30 en 18.15 uur.

Peuteropvang De Toermalijn (POV) 
Doomijn biedt in Het Kristal peuteropvang voor kinderen van 2 tot 4 jaar. Dankzij mooie programma’s en structuren is de opvang een herkenbare en vertrouwde omgeving. Dit maakt de stap naar de basisschool straks klein. De opvang is geopend van 08.30 tot 12.00 uur.

BSO De Toermalijn 
In Het Kristal is buitenschoolse opvang van Doomijn voor kinderen van 4 tot 13 jaar, aansluitend aan de schooltijden geopend tot 18.15 uur. Voor kinderen vanaf 7 jaar en ouder is er een speciale ruimte. Na schooltijd werkt Doomijn nauw samen met partners in de wijk om een zo uitdagend mogelijk aanbod te bieden aan de BSO-kinderen. Zo zijn er diverse sport-, muziek-. en creatieve pakketten waar kinderen uit kunnen kiezen.

BSO De Diamant Beemte 
De onderwijsassistent van school werkt tevens als pedagogisch medewerker na schooltijd en is daarmee de verbindende schakel in de doorgaande lijn en overdracht. Bekend en vertrouwd voor ouders en kinderen. De activiteiten op de BSO sluiten aan bij de thema’s en activiteiten van de school. De BSO is geopend aansluitend aan school tot 18.15 uur.

Meer informatie 
U kunt bellen met de afdeling Klantadvies via telefoonnummer (038) 421 45 21 of mailen naar klantadvies@doomijn.nl.

Naar de website van Kinderopvang Doomijn