Kinderopvang

Op De Diamant bieden wij onderwijs en opvang aan voor kinderen van 0 t/m 13 jaar. Op locatie Het Kristal en Beemte verzorgt Kinderopvang Doomijn dit samen met De Diamant. Op locatie Het Rooster werkt De Diamant samen met Kinderopvang MAM's. 

 

De Diamant en MAM's Kinderopvang

 

Een integraal kindcentrum, zonder ‘knip’ tussen kinderopvang en basisschool. Dat vind je in Het Rooster.

Onderwijs en opvang: één aanpak
MAM’s staat voor ervaringsgerichte kinderopvang en gaat voor een doorlopende ontwikkelingslijn. De pedagogische aanpak en begeleiding, maar ook de organisatie van opvang zijn afgestemd op ‘thuis’ en onderwijs. Zo kunnen ouders bijvoorbeeld ook gezonde, warme maaltijden bestellen en meenemen als zij hun kind komen ophalen.

Eén aanbod voor peuters
Uniek in Het Rooster: één aanbod voor driejarige peuters. De hbo-opgeleide MAM’s specialisten werken vanuit een vaste ruimte heel nauw samen met de onderbouwleerkrachten van De Diamant. Zo ontstaat een ononderbroken ontwikkelingslijn voor kinderen van drie maanden tot dertien jaar.

Ruimtes voor alle talent(en)
In Het Rooster vind je grote, open ruimtes met uitdagende speel- en leerplekken. Kinderen die naar MAM’s BSO gaan, kiezen zelf wat zij willen doen. Voor alle talenten zijn er ruimtes en activiteiten. Van verkleden tot knutselen, van buitenspelen tot lekker ‘hangen’ in de chillroom.

 

Naar de website van MAM's Kinderopvang

De Diamant en Kinderopvang Doomijn

Doomijn ziet kinderopvang als een bron van groei en als een aanvulling op thuis. Zij biedt opvang van 0 tot 13 jaar. Doomijn is een veilige omgeving die je zorgvuldig kiest om je kind te laten spelen en opgroeien met andere kinderen. En vooral een fijne plek om samen stralend de wereld te ontdekken.

Peuters kunnen alvast wennen op school
In Het Kristal werkt kinderopvanglocatie De Toermalijn van Doomijn nauw samen met onze school. Doomijn biedt kinderen vanaf 3.5 jaar, die in de toekomst instromen op De Diamant Het Kristal, de gelegenheid om spelenderwijs alvast te wennen aan school. Vanuit het kinderdagverblijf biedt een pedagogisch medewerker deze peuters (maximaal 7) op dinsdagochtend een programma aan binnen de onderbouwgroep van De Diamant. Op die manier werken we aan ons gezamenlijk doel: maatwerk voor ieder kind. De pedagogisch medewerker werkt nauw samen met de leerkrachten van de onderbouwgroep.

Na schooltijd werkt Doomijn nauw samen met partners in de wijk om een zo uitdagend mogelijk aanbod te bieden aan de kinderen die bij onze BSO komen spelen. Zo zijn er diverse sport-, muziek-. en creatieve pakketten waar kinderen uit kunnen kiezen.

BSO De Diamant Beemte
Bij BSO De Diamant Beemte gaan opvang en onderwijs hand in hand. De onderwijsassistent van school werkt tevens als pedagogisch medewerker van Doomijn na schooltijd en is daarmee de verbindende schakel in de doorgaande lijn en overdracht . Bekend en vertrouwd voor ouders en kinderen. De BSO sluit aan bij het thematisch werken binnen het onderwijs en de activiteiten die aangeboden worden vloeien voort uit deze thema’s en sluiten aan bij school activiteiten. De BSO maakt gebruik van het speellokaal en deelt deze ruimte met het onderwijs. Het is een knusse ruimte met een stamtafel, gezellige zithoek en diverse speelhoeken. De buitenruimte is groot en gevarieerd. Ook de omgeving van school leent zich voor genoeg ontdekvertier, passend bij ons gedachtegoed van natuurlijk buitenspelen!

Nieuwsgierig geworden naar Doomijn? U kunt natuurlijk contact opnemen met de manager van deze locatie: Jessica Rattink: 06 47133177 of j.rattink@doomijn.nl.

Naar de website van Kinderopvang Doomijn