ErvaringsGericht Onderwijs (EGO) - locatie Het Rooster

Als je werkelijk betrokken bent bij wat je leert, kun je jezelf optimaal ontwikkelen. In het ervaringsgericht onderwijs (EGO) draait het om leren en ontwikkelen op basis vanuit hoge betrokkenheid. De leerkracht activeert die betrokkenheid en bevordert de dynamiek tussen kinderen onderling en tussen kinderen en leerkracht.

Kenmerken ervaringsgericht onderwijs

  • werken in een goede sfeer en vanuit relatie
  • werken op het niveau dat je aankunt en uitdaagt
  • onderwijs dat werkelijkheidsnabij is
  • activiteit: zelf op onderzoek uit
  • zelf kiezen waarin je je wilt verdiepen en hoe
  • diverse werkvormen, waaronder contractwerk (een individueel activiteitenpakket voor een bepaalde periode) en projectwerk (onderzoek doen en presenteren)

 

Winkel

Werkelijkheidsnabij leren kan prima in onze winkel! Kinderen rekenen met geld, maken een begroting, leren samenwerken, ontwerpen flyers, doen marktonderzoek, noem maar op. Zo krijgen creativiteit en een ondernemende houding een vaste plek in ons onderwijs.

Kom een keer winkelen!

Facebook D-star winkel

Film Het Rooster: PGO én EGO

Trots! Dat zijn we op ons splinternieuwe, modern ingerichte gebouw! Kinderen krijgen op een ervaringsgerichte of programmagerichte manier onderwijs. Trots zijn we vooral ook op de kinderen die de film presenteren en hebben gemaakt!

EGO in Het Rooster

EGO wordt aangeboden in Het Rooster. In deze nieuwe school vind je ook het programmagericht onderwijs (PGO). Kinderen leren in open leer- en werkplekken of stilteplekken. Het is een licht en open gebouw: we zijn volop in contact met de wijk en ‘de wereld’ kan zien hoe onze kinderen stralen!