Staatssecretaris Blokhuis onthult predicaat Gezonde School

Het was een drukte van belang gisteren bij ons op De Diamant Het Rooster. Op de Nationale Kraanwaterdag kwam de staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, Paul Blokhuis, het predicaat Gezonde School onthullen.  

Paul Blokhuis

Na een actieve aftrap door twee juffen vertelt Paul Blokhuis waarom water drinken zo belangrijk is. Het is niet alleen gezond maar bevordert ook de leerprestaties. Blokhuis: "Ik zeg niet dat je nooit meer cola mag drinken, maar water is beter.” Daarna werd het bordje met daarop Gezonde School onthult. Blokhuis: "Ze hebben het dubbel en dwars verdiend."

Mees Kees

Ook Willem Voogd, alias Mees Kees, was aanwezig en gaf de kinderen van groep 7 kraanwaterles. Na een quiz gingen de kinderen in groepjes zelf aan de slag met water. Vooral met hoe je water nog leuker en aantrekkelijker kunt maken. Met aardbeien, blauwe bessen, gember, limoen, etc. brouwden de kinderen hun eigen drankje. Een leuk filmpje over de opening vind je hier.

Gezonde school

We deelden hier al eerder dat we dit mooie predicaat hebben ontvangen. Gezonde School is een initiatief van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, Ministerie van Economische Zaken en Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen. Landelijke kennis- en onderzoeksinstituten werken hierin samen, ondersteund door branche- en koepelorganisaties. Gezonde school bestaat uit Gezonde School-aanpak: een werkwijze om structureel te werken aan gezondheid op school, Gezonde School-activiteiten: concrete lesprogramma’s en projecten voor op school en het vignet Gezonde school dat is onthuld. Zo kan je als school laten zien dat je structureel werkt aan gezondheid en voldoet aan de kwaliteitscriteria. 
Meer weten over Gezonde school? Klik hier. Meer weten over De Diamant, bekijk onze website of lees hier meer over het onderwijsconcept van De Diamant Het Rooster.  
Bronnen tekst: