Minister Slob bezoekt onze school

We kregen hoog bezoek op school. Minister van Basis en Voortgezet Onderwijs dhr. Slob bracht op 5 februari jongstleden bij ons een werkbezoek. Het leek een gewone maandagochtend, maar toen om even na 9 uur minister Slob aan kwam lopen, vond iedereen het toch wel spannend.

De minister ontmoette tijdens een rondleiding kinderen en leerkrachten. Hij vroeg aan kinderen hoe ze het op onze school vonden, hoe ze wisten waar ze aan moesten werken en wat ze het leukst vonden. David las een boek en de minister las een stukje met hem mee.

In het taalatelier sprak hij met Anneke over het werken in het atelier en haar perspectief. Zij kon toen vertellen dat ze een mooie nieuwe stap kan gaan maken als locatieleider.

Na de rondleiding sprak hij met onze leerkrachten Pauline, Linda en Madelon. Ook Mark (directeur) en de voorzitter van Raad van Bestuur van PCBO, Esther Kopmels, waren daarbij. We spraken over werkdruk, ons onderwijs en het tekort aan leerkrachten die wij nu ook langzaam gaan ervaren. De minister gaf in zijn gesprek terug dat hij veel betrokkenheid zag in de school en het een school in harmonie vond. We hebben wel wat met hem afgesproken dat als we nog zaken hebben die we onder de aandacht willen brengen of willen laten weten, dat we het naar hem opsturen.

Lees op de website van PCBO ook nog een verslag van deze dag.