4e Diamantkrant off- & online

De vierde editie van de Diamantkrant is klaar! Niet alleen op papier, ook online. De krant is gemaakt door kinderen van onze school. Zij hebben gewerkt als journalist, fotograaf, cartoonist, vlogger en webredacteur.
Voor een directe link naar de digitale versie van de Diamantkrant, klik hier!

Een Diamantkrant maken: hoe gaat dat en is dat leuk?

Door de kinderredactie
Met de Diamantkrant willen we laten zien hoe onze school werkt. Bij ons op school werk je aan je talent! Maar wat vinden de kinderen en de begeleiders van het maken van de krant? Daan en Keano gingen op reportage op de redactie.

Meester Mark: wat vind je ervan dat we een krant maken?

“Fantastisch! De Diamantkrant maken is niet alleen leuk voor de kinderen, maar ook leerzaam.”

Laura, Thomas en Jari, waarom zijn jullie fotograaf geworden?

Laura: “Ik vind het leuk om mooie foto’s te maken dus dit is een hele leuke baan!” “Ik heb zelf een YouTube-kanaal en bewerk graag filmpjes en foto’s”, vertelt Jari. “Ik had nog nooit gesolliciteerd en dat was leuk om te doen.” Thomas: “Wij maken ook foto’s buiten de school. Binnen fotograferen we kinderen die werken of spelen.|

Meester Melvin: wat doe jij precies?

“Ik help de kinderen in de studio die foto’s en filmpjes maken. De fotografen laten onze school zien, van binnen en van buiten. En ze maken foto’s van het maken van deze krant. De vloggers laten in een video zien hoe een schooldag eruit ziet en wat kinderen van De Diamant vinden.”

Er komen ook cartoons in de krant. Hoe zo?

“De cartoonisten maken tekeningen of strips die laten zien op welke locatie te zitten en welk soort onderwijsconcept ze volgen. Ze laten zien wat hun school zo bijzonder maakt”, vertelt begeleider Patricia. Cartoonist Julia: “Tekenen is heel erg leuk, ik heb het naar mijn zin als cartoonist!”

 

Filmen & vloggen

In de studio van Het Rooster was het nét een echte redactie. Fotografen en filmpjes lopen in en uit, interviewen kinderen en juffen en meesters en leren van alles over fotografie en film. Een greep uit het resultaat is HIER te vinden!