Nieuwsoverzicht

 • 21-12-2021

  Nieuw toelatingsbeleid

  De basisscholen van de schoolbesturen Leerplein055, PCBO Apeldoorn en de Veluwse Onderwijsgroep gaan in 2022 over op een gezamenlijke vorm van aanmelding en plaatsing voor toekomstige vierjarigen. Hiermee komt een einde aan de verschillende regelingen per wijk of school. Voor kinderen die vanaf 1 mei 2019 geboren zijn, gaat dit gelden.  

   

  Door deze nieuwe manier van aanmelding en plaatsing heeft elk kind onder gelijke omstandigheden een gelijke kans op een basisschool van voorkeur. Kinderen kunnen zo veel mogelijk in de omgeving van hun huis naar een basisschool en ouders kunnen elke basisschool in Apeldoorn kiezen. 

   

  Aanmelden vanaf maart 2022 
  In maart 2022 ontvangen ouders met een kind geboren tussen 1 mei 2019 en 31 augustus 2019 het aanmeldformulier en informatie over het aanmelden en plaatsen. Vanaf dat moment kunnen deze kinderen worden aangemeld. Aanmelden doet u door het aanmeldformulier bij de school van eerste voorkeur in te leveren. Als onze school uw eerste keuze is, levert u het aanmeldformulier bij ons in. 

  Digitaal aanmelden kan ook. Dit gaat via het digitale aanmeldformulier op www.basisscholenapeldoorn.nl.  
  Uw aanmelding komt dan automatisch terecht bij uw eerst opgegeven school van voorkeur. 
  Wanneer er al een oudere broer of zus op onze school zit, heeft uw jongere kind een plaatsgarantie bij ons.  

   

  Altijd (opnieuw) aanmelden! 
  U meldt uw kind altijd (opnieuw) aan, óók als u in het verleden uw kind al had aangemeld op een basisschool. Dat geldt ook voor een kind waarvan een oudere broer of zus op onze school zit. Alleen op deze manier weten wij voor hoeveel kinderen een plaats gereserveerd moet worden.  

  Als u over een schriftelijk bewijs beschikt waaruit blijkt dat wij u in het verleden een plaats hebben toegezegd, bent u verzekerd van deze plaats wanneer u voor onze school kiest. Lever dan bij het aanmeldformulier het schriftelijk bewijs van de toegezegde plaats in.  

   

  Voor verdere informatie verwijzen wij u naar www.basisscholenapeldoorn.nl. Hier verschijnt regelmatig informatie over de nieuwe werkwijze. Vanaf half maart 2022 kunt u met uw vragen over het toelatingsbeleid ook terecht bij de helpdesk.  
   

  Lees meer
 • 1-10-2020

  Afscheid Mark ter Horst als directeur van De Diamant per 1 januari 2021

  M.i.v. 1 januari 2021 neemt Mark ter Horst afscheid als directeur van basisscholen PCBO De Diamant Het Rooster en Beemte. Onderstaande brief is op 1 oktober 2020 aan de ouders en verzorgers van de kinderen van De Diamant verstuurd.


  Beste ouders en verzorgers,

  Met ingang van 1 januari 2021 neem ik afscheid als directeur van PCBO De Diamant Het Rooster en Beemte. In deze brief licht ik mijn besluit en de procedure rondom mijn opvolging toe.

  Op 1 januari 2021 ben ik 20 jaar verbonden aan PCBO De Diamant en haar voorloper PCBS Het Anker. In verschillende rollen en functies heb ik mogen bijdragen aan de ontwikkeling van onze school tot waar het nu staat. Ik heb na mijn afrondende stage in 2001 als leerkracht, unitleider, conceptleider, locatieleider en directeur met veel voldoening, passie en motivatie gewerkt om het beste onderwijs voor kinderen te realiseren. Ik ben trots op ons bevlogen team en dat we samen onderwijs vormgeven in innovatieve concepten, zoveel mogelijk passend bij het kind.

  Mijn halve (en hele werkende) leven ben ik verbonden aan deze school. Mijn besluit om afscheid te nemen, is daarom niet over één nacht ijs gegaan en gaat gepaard met de nodige emoties. Toch voel ik dat ik toe ben aan een nieuwe uitdaging en omgeving. Wat ik precies ga doen en of dat alleen in het onderwijs is, weet ik nog niet. Daar ga ik de komende maanden rustig de tijd voor nemen. Het zal in ieder geval iets zijn met het ontwikkelen van kinderen, mensen en organisaties, want dat zijn mijn grootste drijfveren.

  Mijn werkgever, PCBO Apeldoorn, zal zich beraden op mijn opvolging. Voor de periode van 1 januari 2021 tot aan de zomervakantie zal er gekozen worden voor een tijdelijke oplossing in de vorm van een interim-directeur. De Raad van Bestuur PCBO Apeldoorn heeft zo de tijd om samen met de medezeggenschapsraad en een afvaardiging van ons team een permanente opvolg(st)er te zoeken. U zult op de hoogte gehouden worden van dit proces.

  Bij elke ouder op school ben ik (in)direct betrokken geweest; van de aanmelding en kennismaking tot persoonlijk contact op school. Aan die tijd komt nu een einde, aan de visie en passie om het beste in uw kind(eren) naar boven te halen niet. Er staat een geweldig team van leraren, ondersteuners en onderwijsassistenten en onze school heeft zich de afgelopen jaren sterk ontwikkeld. Ik heb daarom het volste vertrouwen dat de school zich zal blijven ontwikkelen en we altijd gaan voor wat ons allen drijft: Kinderen laten stralen!

  Over mijn afscheid van de kinderen en u als ouder, zal ik later meer informeren.

  Ik hoop u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd. Mocht u vragen hebben, dan hoor ik dat graag.

  Hartelijke groet,

  Mark ter Horst
  Directeur PCBO De Diamant Het Rooster en Beemte

  Lees meer
 • 18-9-2020

  Open dag op 7 oktober gaat NIET door

  I.v.m. de nieuwe richtlijnen vanuit de overheid is besloten dat de Open Dag op 7 oktober NIET doorgaat in Apeldoorn. Belangstellenden ontvangen in de komende dagen een bericht om af te stemmen hoe we u kunnen informeren over wat onze school te bieden heeft.

  Lees meer
 • 18-11-2019

  Peutergroep De Diamant Het Kristal

  Op de woensdag- en/of de vrijdagochtend kunnen peuters al kennis maken met de basisschool. Op PCBO De Diamant Het Kristal is er een peutergroep waar je peuter vanaf drie jaar samen met andere kinderen speelt, leert en beleeft. Zo maken we de overgang naar school straks makkelijker!

  Even voorstellen

  Juf Patricia Burger is de pedagogisch medewerker van Doomijn en ontvangt jullie op de peuterochtenden graag vanaf 8.20 uur. De kinderen nemen zelf hun eten en drinken mee. Bij binnenkomst mag je eerst samen met je peuter nog een spelletje doen of een boekje lezen. Net als bij de kleuters. Om 8.40 uur nemen de kinderen afscheid van hun ouders en sluiten ze met juf Patricia aan bij de kleuters voor de dagopening. Vervolgens spelen de peuters mee in het programma van de kleuters.

  Soepele overgang

  Door al eerder met elkaar kennis te maken, is de overstap naar school voor jouw kind en jou kleiner. Vlak voordat jouw kind 4 jaar wordt, vindt er een gesprek plaats tussen pedagogisch medewerker Patricia, de ouder, het kind en de leerkracht van school om op die manier een goede overdracht te verzorgen.

  Ontwikkelingsgericht Onderwijs (OGO)

  Op De Diamant Het Kristal werken we ontwikkelingsgericht. We werken gedurende een periode aan een thema en alle activiteiten die we doen, vallen binnen dit thema. Door het onderwijs zo in te richten dat het aantrekkelijk en leuk is om te leren, ontstaat een hoge betrokkenheid bij wat je kind leert. Voor meer informatie verwijzen we graag naar de website van de school: www.diamant.pcboapeldoorn.nl.

  Doomijn

  De peuteropvang wordt aangeboden door kinderopvang Doomijn. De verantwoordelijkheid omtrent de zorg van je kind ligt dus bij Doomijn. Omdat het programma wordt aangeboden binnen de school is het vanzelfsprekend dat je kind ook in aanraking komt met het onderwijsteam van school. Patricia is het eerste aanspreekpunt voor alle vragen.

  De kosten van deze opvangvorm bedragen € 9,03 per uur (recht op Kinderopvangtoeslag vanuit Belastingdienst is mogelijk voor deze opvang, bekijk www.toeslagen.nl). De peutergroep is alleen geopend tijdens de schoolweken. Bij roostervrije (studie)dagen gaat de peutergroep samen met juf Patricia naar peuterspeelzaal Toermalijn.

  Aanmelden kan via: klantadvies5@doomijn.nl. Vermeld daarbij naam, adres, woonplaats, leeftijd en BSN-nummer van je kind. Dan neemt Doomijn contact op om eventuele vragen te beantwoorden en het contract in orde te maken. Vragen? Bel met Astrid Joziasse, directeur van De Diamant Het Kristal, via telefoonnummer 055 - 763 04 02 (optie 2) of bel met klantadvies van Doomijn: 038 - 421 45 21.

  Lees meer
 • 26-9-2019

  Staatssecretaris Blokhuis onthult predicaat Gezonde School

  Het was een drukte van belang gisteren bij ons op De Diamant Het Rooster. Op de Nationale Kraanwaterdag kwam de staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, Paul Blokhuis, het predicaat Gezonde School onthullen.  

  Paul Blokhuis

  Na een actieve aftrap door twee juffen vertelt Paul Blokhuis waarom water drinken zo belangrijk is. Het is niet alleen gezond maar bevordert ook de leerprestaties. Blokhuis: "Ik zeg niet dat je nooit meer cola mag drinken, maar water is beter.” Daarna werd het bordje met daarop Gezonde School onthult. Blokhuis: "Ze hebben het dubbel en dwars verdiend."

  Mees Kees

  Ook Willem Voogd, alias Mees Kees, was aanwezig en gaf de kinderen van groep 7 kraanwaterles. Na een quiz gingen de kinderen in groepjes zelf aan de slag met water. Vooral met hoe je water nog leuker en aantrekkelijker kunt maken. Met aardbeien, blauwe bessen, gember, limoen, etc. brouwden de kinderen hun eigen drankje. Een leuk filmpje over de opening vind je hier.

  Gezonde school

  We deelden hier al eerder dat we dit mooie predicaat hebben ontvangen. Gezonde School is een initiatief van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, Ministerie van Economische Zaken en Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen. Landelijke kennis- en onderzoeksinstituten werken hierin samen, ondersteund door branche- en koepelorganisaties. Gezonde school bestaat uit Gezonde School-aanpak: een werkwijze om structureel te werken aan gezondheid op school, Gezonde School-activiteiten: concrete lesprogramma’s en projecten voor op school en het vignet Gezonde school dat is onthuld. Zo kan je als school laten zien dat je structureel werkt aan gezondheid en voldoet aan de kwaliteitscriteria. 
  Meer weten over Gezonde school? Klik hier. Meer weten over De Diamant, bekijk onze website of lees hier meer over het onderwijsconcept van De Diamant Het Rooster.  
  Bronnen tekst:  
  Lees meer
 • 6-9-2019

  Open dag op 7 oktober. Kom jij ook?

  Het kiezen van een basisschool is een belangrijke beslissing voor jou als ouder en je kind. Wil je dat de school in de buurt staat? Kies je voor een onderwijsconcept als Dalton, Jenaplan of Montessori of juist niet? Hoe wil je dat het christelijk geloof wordt voorgeleefd? Is de grootte van de school voor jou van belang? Allemaal vragen die een rol kunnen spelen bij de keuze voor een basisschool. Benieuwd naar het onderwijs, de visie, sfeer en leerkrachten van onze school? Kom dan naar onze open dag op woensdag 7 oktober 2020. Tussen 9.00 en 12.00 uur staan onze deuren open. Meld je aan via www.basisscholenapeldoorn.nl 

  Open dag 
  Tijdens onze open dag kun je (na aanmelden i.v.m. corona) tijdens het tijdslot dat je hebt gereserveerd bij ons komen. Wij ontvangen je graag als je gezond bent. Kom sfeerproeven op onze school en ga in gesprek met onze onderwijsprofessionals, leerlingen of ouders. Over ons onderwijs, de cultuur en hoe een dag op de basisschool er uit ziet. Ook voor je peuter is deze open dag een leuk moment om alvast een kijkje te nemen op onze school.  

  Kinderdagverblijf en BSO  
  Wij werken samen met BIXO Tijdens de open dag kun je ook een kijkje nemen bij het kinderdagverblijf, peuteropvang en buitenschoolse opvang en in gesprek gaan met pedagogische medewerkers. 

  Zoek een PCBO-school 
  Alle basisscholen in Apeldoorn zijn open op 7 oktober. Benieuwd welke scholen er nog meer bij PCBO Apeldoorn horen? Klik dan hier www.pcboapeldoorn.nl/pcbo-scholen. Lees hier https://pcboapeldoorn.nl/onze-scholen/een-pcbo-school/ meer over wat het betekent om een PCBO-school te zijn.  

  Aanmelden en meer info  
  Op www.basisscholenapeldoorn.nl staat een overzicht van alle basisscholen in Apeldoorn. Hier moet je je ook aanmelden als je wilt komen. Via een aantal zoekfilters kan je een voorselectie maken van scholen die aanspreken. Stel bijvoorbeeld de maximale reistijd van huis naar school in of maak een keuze bij onderwijsvorm, kinderopvang, rooster of identiteit.

  Lees meer
 • 15-7-2019

  Vignet Gezonde School behaald

  Onze school heeft het vignet Gezonde School behaald. Met het vignet Gezonde School laten wij zien dat onze school voldoet aan de kwaliteitscriteria die zijn opgesteld door deskundigen. Wij zijn trots op dit behaalde resultaat!

  Zo zorgen we voor actieve en gezonde leerlingen, een veilige schoolomgeving, een fris klimaat én hebben we aandacht voor de persoonlijke en sociale ontwikkeling van de leerlingen. Dit vinden wij belangrijk, omdat het allemaal bijdraagt aan een gezondere leefstijl, betere schoolprestaties en minder schooluitval.

  Onze school heeft bovendien speciale aandacht voor het themacertificaat Sport en Bewegen.

  Gezonde School is een samenwerking tussen diverse landelijke organisaties. Wilt u meer weten over (het vignet) Gezonde School? Kijk dan op www.gezondeschool.nl.

  Lees meer